Wie ben je en wie wil je zijn?

Vaak zie ik dat keuzes niet bewust worden gemaakt, maar dat mensen kiezen voor korte termijn plezier. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor om op de bank te blijven zitten in plaats van te sporten of om alleen doordeweeks op voeding te letten en in het weekend alle remmen los te gooien, maar ook om niet voor jezelf te kiezen en anderen keuzes voor jouw te laten maken.

Hier maakte ik me ook jarenlang schuldig aan, totdat ik besloot voor mijn eigen lange termijn geluk te kiezen. Daarbij stel ik de vraag: "Wie ben ik en wie wil ik zijn?" centraal. Niet alleen bij keuzes die ik maak, maar ook bij (negatieve) gedachten die ik over mezelf heb.

Dat zorgt ervoor dat ik heel bewust bepaal of een keuze die ik maak of een gedachte die ik heb, bijdraagt aan wie ik ben en wil zijn. Dat houdt in dat ik op korte termijn wat meer pijn voel, doordat ik een feestje mis, mezelf verplicht om naar de sportschool te gaan of dat moeilijke gesprek met mijn leidinggevende of partner aan te gaan. Op lange termijn zorgt het er echter voor dat ik nog meer mezelf wordt en me fitter, vitaler en gelukkiger voel!

Wil je graag weten hoe jij keuzes kunt maken die passen bij wie jij bent en wie jij wilt zijn? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die ik bied als leefstijlcoach.

Abonneer je op mijn blog