Met deze 5 W's zit je altijd goed

Ik zie mijn leven steeds meer als een stoel. Een stoel bestaande uit 5 W's. De zitting is de eerste W, dat zijn mijn Waarden. Ze geven mij steun in mijn rug en zorgen ervoor dat ik rechtop blijf zitten. De zitting wordt ondersteunt door vier poten, de andere vier W's: Wonen, Werken, Welzijn en Wederhelft. Als zij even lang zijn en stevig vastzitten aan de zitting kan ik rustig zitten.

Balanceren op twee poten

Wie herinnert zich niet die ene klasgenoot die altijd op twee stoelpoten zat te balanceren? En de juf of meester die hem keer op keer waarschuwde. Geen enkele waarschuwing hielp, tot die keer dat hij zijn evenwicht verloor en achterover klapte met zijn hoofd op de grond. Ik herinner me die klasgenoot nog heel goed. En de pijn op mijn achterhoofd nog veel beter. Gelukkig heb ik inmiddels geleerd wat ik moet doen om niet meer achterover te klappen.

Stevig op de grond

Waar ik in het verleden vaak op twee stoelpoten zat, in mijn geval Wonen en Werken, heb ik inmiddels geleerd dat het op vier poten veel comfortabeler zit. Zeker op het moment dat ik merkte dat stoelpoten die bij mijn zitting, mijn waarden, passen zorgen voor meer stabiliteit en comfort. Uiteraard wiebelt ook mijn stoel nog weleens. Zodra ik dit ervaar ga ik echter op zoek naar de poot die loszit en aandacht nodig heeft. Mijn stoel begint bijvoorbeeld nu al snel te wiebelen als ik te weinig sport of te vaak ongezond eet (Welzijn), dit terwijl ik voorheen heel lang zonder deze stoelpoot heb gekund. Een ander voorbeeld is het gebrek aan fysieke afspraken met klanten (Werk) of het minder vaak zien van vrienden (Wederhelft), die leiden tot een wiebelende stoel.  

Duurzame inzetbaarheid

De 5 W's zijn voor ieder persoon anders en het kost tijd en aandacht om de juiste stoel te vinden. Werkgevers spelen hierin ook een belangrijke rol:

  • Welke zitting bieden we aan onze medewerkers; wat zijn onze waarden?
  • Bieden we naast Werken ook aandacht voor de andere stoelpoten; Welzijn, Wonen en Wederhelft?
  • Hoe gaan we bijvoorbeeld om met thuiswerken en het flexibel indelen van tijd?
  • Welke initiatieven zijn er voor het bevorderen van de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers?

Door heel duidelijke antwoorden te geven, wordt het voor jou als werkgever veel duidelijker welke stoel je aanbiedt. Daardoor wordt het voor mensen veel makkelijker om de juiste stoel te kiezen. Een stoel die goed zit en jaren meegaat.

Wil je als werkgever aan jouw (potentiële) medewerkers een goede stoel bieden? Of wil je zelf eindelijk goed zitten? Ik help je graag bij het vinden van de juiste stoel!

Abonneer je op mijn blog