Abonneer je op mijn blog via e-mail

Neem jij weleens ├ęcht tijd voor jezelf?

Waarschijnlijk denk je, net als ik, dat je dit geregeld doet. De kans is echter groot dat dit, ook in jouw geval, niet zo is. Natuurlijk neem je weleens tijd om rustig een boek te lezen, uitgebreid in bad te gaan, een rondje met de hond door het bos te lopen of lekker te gaan sporten. Dat dit niet hetzelfde is als tijd voor jezelf nemen ontdekte ik pas vrij recent.

Lees meer

'Leidinggevende moet kunnen zeggen dat iemand te dik is'

Ik las deze uitspraak van de Arbo Unie vanmorgen in de Stentor en ik was erg blij met dit artikel. Waar de titel vrij bout is, raakte de inhoud van het artikel wel precies de kern waarom ik ben gestart met De balans ontwerper: het welzijn van medewerkers voorop stellen, want dit is het uitgangspunt voor een duurzaam resultaat.

Lees meer

Wacht jij op de volgende storm?

Zoals iedere ochtend liep ik ook vandaag een rondje door het bos met de hond en zag dat de storm flink had huisgehouden vannacht. Het bos waarin de afgelopen periode al zoveel bosbeheer is uitgevoerd. Vandaag echter geen mannen met kettingzagen en grote machines te bekennen, waarschijnlijk door Dudley en met Eunice in aantocht. Wel zag ik erg veel takken, een aantal omgevallen en zelfs een paar compleet afgeknapte bomen. Het viel me op dat deze bomen ook in het gedeelte stonden waar ze al klaar waren met het onderhoud. Blijkbaar waren niet alle zwakke, zieke of kwetsbare bomen als zodanig herkend. Er was een sterke storm voor nodig om dit zichtbaar te maken.

Lees meer

Waarom je nooit zo gelukkig wordt als influencers

Als ik LinkedIn, Instagram, Facebook en lifestyle magazines mag geloven ben ik niet succesvol, niet gezond en bewust genoeg bezig en is mijn leven saai. Geen ingredi├źnten om net zo gelukkig te worden als de influencers die de berichten posten. Toch doe ik wat ik leuk vind en kan ik goed rondkomen, zit ik lekker in mijn vel en ben ik eindelijk tevreden over mijn lijf, ervaar ik rust en is mijn leven rijker en voller dan ooit. Waar komt dit verschil dan toch vandaan?

Lees meer