Praktijkverhaal van de balans methode

In een eerder blog heb ik uitgelegd hoe ik de balans methode toepas op mijn eigen leven, maar hoe werkt dit nu voor de bedrijven die ik begeleid? Aan de hand van een recent praktijkvoorbeeld zal ik dit toelichten.

Lees meer

Gevoelige kwesties Podcast

Recent mocht ik te gast zijn in de Gevoelige Kwesties Podcast van Aafke de Vries.

Het werd een persoonlijk en openhartig gesprek waarin ik vertel over mijn werk bij De balans ontwerper als manager, organisatie adviseur en leefstijlcoach. Over de balans tussen werk en privé, over geluk en kijken naar wie je bent in plaats van wat je doet of hebt. Maar ook over eenzaamheid, er niet bijhoren en jezelf verliezen door je aan te passen.

Het was behoorlijk spannend om me zo kwetsbaar op stellen en te vertellen over mijn 'eigenwijze' manier van werken. De reden dat ik in het verleden regelmatig kon botsen, maar nu uiteindelijk toch de juiste mensen aantrek. Zowel zakelijk als privé.

Lees meer

Leefstijlcoach!

Ik geloof al jaren dat het verhogen van (werk-)geluk uiteindelijk leidt tot succesvollere teams en een beter resultaat. Niet alleen focussen op welke taken er gedaan moeten worden, maar op hoe iedereen zijn of haar talenten kan ontplooien en optimaal kan bijdragen aan de teamdoelen. Zelf noem ik dit de transitie van taakgericht naar mensgericht leiderschap.

De afgelopen jaren heb ik als organisatie adviseur bij veel verschillende bedrijven in de keuken kunnen kijken. Hier zag ik dat er op het gebied van welzijn, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en talent (h)erkenning nog een hoop winst te behalen valt.

Dit was voor mij de reden om te starten met De balans ontwerper, waarbij ik teams en haar medewerkers help met het vinden van de juiste balans tussen persoonlijke groei en blije mensen en het behalen van doelen en resultaten. Balans ook tussen werk en privé, harde en zachte eigenschappen en verschillende rollen en persoonlijkheden in het team.

Om deze teams en haar teamleden hierbij nog beter te kunnen ondersteunen heb ik vandaag mijn post hbo opleiding tot leefstijlcoach bij Instituut CAM afgerond.

Ik ben Mark. Jouw ontwerper van balans!

Lees meer

Met deze 5 W's zit je altijd goed

Ik zie mijn leven steeds meer als een stoel, een stoel bestaande uit 5 W's. De zitting is de eerste W, dat zijn mijn Waarden. Ze geven mij steun in mijn rug en zorgen ervoor dat ik rechtop blijf zitten. De zitting wordt ondersteunt door vier poten, de andere vier W's: Wonen, Werken, Welzijn en Wederhelft. Als zij even lang zijn en stevig vastzitten aan de zitting kan ik rustig zitten.

Lees meer

Het ware leed achter files

De afgelopen twee jaar heb ik sociale contacten enorm gemist en als ik de laatste weken links en rechts in de file om me heen kijk ben ik niet de enige. Iedereen haast zich weer om als vanouds naar zijn of haar werk te gaan. Ook ik onderstreep dat het goed is voor de sociale cohesie om elkaar niet alleen via Teams en Zoom te zien. Waarom dit weer op dezelfde tijden en 5 dagen per week gebeurt, begrijp ik minder goed.

Lees meer

Abonneer je op mijn blog