Zoals verwacht loopt alles anders

In de auto luister ik graag naar de Omdenken podcast. In ongeveer 30 minuten weet Berthold Gunster de deelnemer aan de podcast tot inzichten te komen waar menig therapeut jaren over doet. Vaak is de oorzaak van het probleem een hardnekkige overtuiging die de deelnemer van zichzelf heeft. Dat zo’n overtuiging in de weg kan zitten heb ik aan den lijve ondervonden.

Lees meer

Ieder kaasje heeft zijn gaatje

Echte mannen huilen niet, maar ineens staat hij met tranen in zijn ogen de kaas te snijden. Om wat inkopen te doen voor Mannen(v)uur ging ik vanmorgen nog even naar de stad. Na de supermarkt, slijter en wijnhandel was het tijd voor de kaasboer. Ik loop naar binnen en in de winkel is niemand te bekennen. Geen klanten, maar ook geen medewerkers. Ik sta wat onhandig met een paar droge worsten naar alle mogelijke kazen te kijken in de hoop dat er snel iemand komt.

Lees meer

Ongezien Nederland

Zaterdagochtend ontstaat er een discussie aan de ontbijttafel. Aanleiding is de veelbesproken uitzending van Ongehoord Nederland. Beiden zijn we het er over eens dat deze racistisch was en alle grenzen over gaat. Daar gaat de discussie dan ook niet over. Wel over of racisme is voorbehouden aan 'witte' mensen. Aangezien we op het punt staan om samen naar een festival te gaan eindigt de discussie wanneer ik de termen racisme en discriminatie opzoek op Wikipedia.

Lees meer

Hoe egoïstisch is zelfliefde?

De maatschappij wordt steeds individualistischer en dat wordt door de focus op spiritualiteit en zelfliefde alleen maar erger. Dat is de kritiek die ik vaak hoor als dit onderwerp aan bod komt op bijvoorbeeld verjaardagen of social media. Aan de andere kant zie ik een steeds sterkere stroming van mensen die alle nieuwe meditatiecursussen volgen en onder het mom van zelfliefde 'nee' zeggen tegen alles en iedereen. Zelf zit ik wat meer in het midden van het spectrum en kijk ik er het liefst praktisch en nuchter naar.

Lees meer

De beste versie van jezelf in 30 dagen

Laat ik je uit je droom helpen; dat lukt niemand in 30 dagen. Toch zie ik veel van dit soort loze kreten en advertenties van coaches en zelfbenoemde goeroes voorbij komen. Vaak hebben ze zelf een lang traject afgelegd en willen ze hun ervaring in een programma van 30 dagen overbrengen op hun klanten. Klanten die voor (veel) geld het programma afnemen, om er vervolgens gedesillusioneerd achter te komen dat ze na 30 dagen verre van de beste versie van zichzelf zijn.

Lees meer

Abonneer je op mijn blog