Abonneer je op mijn blog via e-mail

De 3 elementen van succes

In dit blog helaas geen kant en klaar stappenplan waardoor je in 3 stappen succesvol bent. Ondanks dat ik veel succes goeroes voorbij zie komen die deze beloftes doen, geloof ik daar minder in. Allereerst is de definitie van succes per persoon verschillend, ten tweede vind ik dat we succes veel te veel afmeten aan slechts één van de drie elementen.

Lees meer

Is stilstaan echt achteruit gaan?

Stilstaan en genieten bevordert de kwaliteit van leven. In een maatschappij die steeds meer van ons vraagt en waar stilstaan steeds moeilijker wordt, kan echt genieten echter best een opgave zijn.

Lees meer

Mijn persoonlijke route naar balans

Toen ik als 21 jarige halverwege het seizoen instapte als jeugdleider van C2 bij de plaastelijke voetbalvereniging, had ik geen idee dat ik daar de basis legde voor mijn bedrijf als bijna 40’er. Ik werd gevraagd of ik de huidige leider kon helpen bij dit elftal met (in hun ogen) onhandelbare en ongemotiveerde jongens die tekort kwamen voor C1. Ze speelden al een paar jaar samen, hadden al veel leiders versleten en er was nog maar één ouder over die ze wilde begeleiden. Daardoor stonden ze te springen om een grensrechter en die rol kon ik mooi combineren met mijn wedstrijden bij de senioren. Aangezien er in mijn tijd in de jeugd altijd leiders klaarstonden om hun zaterdag op te offeren, vond ik het tijd om iets terug te doen.

Lees meer

Het belang van de waarde van je bedrijf

Om maar met de deur in huis te vallen: de waarde van je bedrijf is niet zo interessant, de waarden van je bedrijf des te meer. Dat ik hier niet alleen in sta, bleek al uit eerder onderzoek van Ricoh en werd deze week nog een keer onderstreept door Randstad. Het is dan ook niet voor niets dat Waarden als één van de 8 componenten van het mijn balans wiel is opgenomen...

Lees meer

Superfijn!

Een klant van mij liep vast in haar werk en had privé flink wat uitdagingen, gaf ze bij de intake van De balans ontwerper aan. Ze raakte gefrustreerd en zag haar situatie als bedreiging.

In een eerste gesprek hebben we de situatie in kaart gebracht en al pratende ontstond er al veel rust en ruimte. Na afloop van dit eerste gesprek ontving ik dan ook een mooi bericht

Lees meer